Učitava se

Kucajte za pretragu

Najuspešniji Užičani u protekloj godini

Užice Zlatiborski okrug

Najuspešniji Užičani u protekloj godini

Podeli

U Svečanoj sali Gradske kuće upriličen je prijem za najuspešnije Užičane u 2019. godini, za one koji su u protekloj godini ozbiljnim, kontinuiranim radom uspeli da ostvarite izuzetne rezultate.

Zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević je čestitajući im na uspešnoj godini izrazio zahvalnost što su svojim ličnim postignućima na najbolji način afirmisali i naš grad.

– Ovaj naš susret na početku nove godine je prilika da javnosti skrenemo pažnju na vas koji ste se dostignućima izdvojili kako biste baš vi bili primer, uzor i inspiracija svima nama, a posebno mladima da se uz veliki trud, ponekad i odricanja mogu postići i najviši ciljevi. Iza svakog uspeha stoje veliki napori i upornost da se stigne do cilja. Mnogi na tom putu, u nedostatku volje i samopouzdanja zastanu, neki i odustanu. Oni koji ne posustaju pomeraju granice, dokazuju da se uvek može više i bolje i zato zaslužuju našu pažnju i poštovanje. Važno je da u svakom trenutku nastojimo da budemo bolji, da svakog dana napredujemo, da se svakog dana dokazujemo, i to ne drugima, već sebi, rekao je Stanisavljević.

Među najuspešnijim Užičanima u 2019. godini su:

Doktori nauka:

Gordana Stanić – doktor ekonomija

Nataša Trnavac Ćaldović– doktor nauka -filološke nauke

Danijela Stanić – doktor nauka -filološke nauke

Milan Jelisavčić – doktor filozofskih nauka

Jelena Tanasijević – doktor političkih nauka

Jelena Milić – doktor nauka u oblasti arhitekture

Crveni krst je u prethodnoj godini osvojio sveukupno prvo mesto na državnom prvenstvu

Među najuspešnijim su i policajac Željko Maksimović, vatrogasac Duško Nikolić, radnici javnog sektora Rađen Žunić iz JKP Vodovod i Veljko Aleksić iz JKP Bioktoš, ali i užički Crveni krst koji je u prethodnoj godini osvojio sveukupno prvo mesto na državnom prvenstvu, zatim Narodno pozorište koje je na 55. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić” u Kraljevu, sa predstavom “Ali grad me je štitio” osvojilo Specijalnu nagradu za kolektivni umetnički čin i Nagradu za najbolju kostimografiju koja je pripala Maji Mirković i Biljani Tegeltiji-Bojanić.

U ime narodnog pozorišta nagradu je primio umetnički direktor Nemanja Ranković

Uspešni su bili i naši mladi užički robotičari – Na Svetskom takmičenju u edukativnoj robotici (WER – World Educational Robot Contest) održanom u Šangaju 14. i 15. decembra, tim Prve osnovne škole kralja Petra II iz Užica pod imenom „Andrijaši“ osvojio je treću nagradu u u kategoriji BRICK, kao i nagradu za izvanredan doprinos (Outstanding Contribution). Užice su predstavljali osnovci Dragica Gavrilović, Andrej Stevanović i Luka Majkić pod vođstvom nastavnika Gorana Bojovića.

Učenički tim robotičara Prve osnovne škole kralja Petra II

Užički sportisti koji su protekle godine na najbolji način predstavljali svoj grad i svoju zemlju i ostvarili zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni i obradovali nas uspesima su:

Olivera Jevtić

Nebojša Đurić

Milovan Mikica Vesnić

Dejan Tomić

KK Sloboda

Najuspešniji među novinarima su: Jelena Božović, Vladimir Lojanica i Natalija Vidić.

U ime nagrađenih obratila se Nataša Trnavac Ćaldović.

-Ponosna sam što se nalazim među ljudima plemenitog nezadovoljstva, koji nisu buntovnici bez razloga, već oni koji ne staju kada bi većina stala, koji se ne zadovoljavaju onim što bi većini bilo više nego dovoljno, već idu dalje i od sebe očekuju stalno više i stalno bolje. U ime nas starijih koji smo prisutni ovde, moram da vam kažem nemojte biti skromni deco, ne savijajte se da bi oni niži od vas mogli lakše da vas dohvate, naterajte ih da porastu, tako ćete ih voditi i stvoriti društvo prema svojoj meri, a ona je najbolja mera koju Srbija ima.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×