Učitava se

Kucajte za pretragu

Najteža trka u Srbiji

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Slobodno vreme Sport

Najteža trka u Srbiji

Podeli

Tirbalion – trka sa preprekama je adrenalinski, avanturistički sport u kome je cilj takmičara da prođe stazu savladavajući prepreke. Prepreke su sastavljene od penjanja preko zidova, nošenja teškog tereta, penjanja uz konopac, prelaženja vodenih površina konopcima, plivanja i puzanje kroz blato.

Na terenima Nacionalnog parka Tara, 18. maja, održana je trka pod nazivom Tribalion, zemlja medveda. Ove godine, ta sportska manifestacija je okupila preko 550 takmičara iz osam zemalja koji su se takmičili u dve discipline, Tribalion Čelendž i Tribalion Grin.

U kategoriji Tribalion Čelindž, najbolji je bio Dragan Savić iz Arilja koji je trku od 20 kilometara i 35 prepreka istrčao za 1 sat i 39 minuta.

Pored ove trke, održano je i takmičenje u diciplini Tribalion Grin. Na stazi dugoj 10 kilometara sa 20 prepreka najbolji je bio Goran Gagić iz Bajine Bašte.

Kako su saopštili organizatori, sledeće takmičenje u trci sa preprekama će biti organizovano u septembru.

„Svake godine će se menjati staza, trudimo se da budemo inovativni. Poenta trke i jeste iznenađenje, znaju samo kilometražu i visinski uspon, ne znaju kakva je staza i gde se nalaze prepreke i kakve su. Tara je sama po sebi posebna, priroda je prelepa, brdoviti tereni, četinarske šume i 1000 metara nadmorske visine i idealna je za održavanje ovakvih manifestacija“, izjavio je Boris Tomić za Drina Info.

Izvor: Drina Info
Foto: Trčanje rs.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×