Učitava se

Kucajte za pretragu

Na Zlatiboru osnovan Regionalni savet za jagodasto voće

Čajetina Čajetina Zlatiborski okrug

Na Zlatiboru osnovan Regionalni savet za jagodasto voće

Podeli

Regionalni savet za jagodasto voće Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, je formiran juče u Čajetini. Cilj saveta je unapređenje sektora proizvodnje i plasmana jagodastog voća putem povezivanja svih činioca u lancu, kao i podrške zajedničkog nastupa na međunarodnom i lokalnom tržištu.

Na osnivačkoj skupštini prisutni su bili i predstavnici Međunarodne organizacije za hranu (UN FAO) iz Srbije i Crne Gore, Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD) iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine i organizacije Caritas iz Bosne i Hercegovine.

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su i agronomi, predstavnici otkupljivača plodova, predstavnici udruženja poljoprivrednika, proizvođači maline iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Predsednik novoformiranog Saveta je Mr Dejan Zejak – Crna Gora, podpredsednik iz Srbije spec. inž. poljoprivrede Ivan Gujaničić, dok je podpredsednik iz BiH mr Adnan Hodžić. Za predsednika Skupštine izabran je dr Aleksandar Leposavić.

Izvor i foto: Zlatiborpress

Radio Luna/M.P.

1 Komentara

  1. my link 17/09/2019

    I just want to say I am just all new to blogging and definitely loved your website. Probably I’m likely to bookmark your website . You really come with impressive article content. Many thanks for sharing your web-site.

    Одговори

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×