Učitava se

Kucajte za pretragu

Na tribini u Užicu o ulozi i moći građana kao političkih figura

Užice Zlatiborski okrug

Na tribini u Užicu o ulozi i moći građana kao političkih figura

Podeli

Interaktivna tribina pod nazivom Ima li nade za srpski parlament? se održava u sredu u Užicu.  Na tribini će učestvovati Ivana Parlić, Dragan Krsmanović i dr. Zoran Čvorović.


  • Kako navode organizatori, tokom tribine tražiće se odgovori na pitanja- Da li je skupština slika svih nas? Kako danas izgleda ovo najviše predstavničko telo i šta je u Srbiji ostalo od demokratije?  Da li je skupština mesto gde se čuje glas naroda ili prostor za simulaciju demokratskog procesa?.Ko su naši poslanici i kako je urušen njihov integritet? Da li očekujemo od poslanika da  zaista budu naši predstavnici ili smo prihvatili da su samo prtijski poslušnici?

 

–       Cilj nam je da motivišemo sugrađane da aktivno učestvuju u društvenom životu, u procesu donošenja odluka i da što jasnije sagledaju svoj politički uticaj i odgovornost. Otvaramo teme o ulozi i moći građana kao političkih figura. Pozivamo ih da formlišu svoja politička očekivanja i svoje kriterijume kada je u pitanju upavljanje javnim poslovima, navode organizatori tribine. 

Tribinu organizuju Dveri, Narodna stranka i Zdrava Srbija, uz podršku Saveza za Srbiju.

Tribina se održava u Svečanoj sali Gradske kuće od 19 časova. Inače, to je druga po redu iz serije interaktivnih tribina pod zajedničkim nazivom Ko donosi odluke o nama?.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×