Učitava se

Kucajte za pretragu

Muzeji za 10 u Užicu – Budućnost tradicije (AUDIO)

Slobodno vreme Užice Zlatiborski okrug

Muzeji za 10 u Užicu – Budućnost tradicije (AUDIO)

Podeli

U okviru te manifestacije obeležiće se Međunarodni dan muzeja, Evropska noć muzeja kao I Nacionalna nedelja muzeja.

Izložbom pod nazivom “Crtež – Grafika – Kolaž” akademskog umetnika Riste Antunovića, u užičkom Narodnom muzeju otvorena je, peta po redu, manifestacija „Muzeji za 10“. Posetioci će tokom trajanja izložbe moći da vide grafičke radove koji su sublimacija autorovog višedecenijskog opusa.  

Direktorka Narodnog muzeja Stefanović Slavica je istakla kako je ova izložba izuzetna prilika da se svi zainteresovani upoznaju sa umetnikovim stvaralaštvom. Spomenula je mnogobrojne nagrade, 30 samostalnih I 250 kolektivnih izložbi kao deo decenijskog rada.

Drago mi je da ponovo gostujem u Užicu. Prvi put sam bio ovde 2014. godine sa jednom manjom retrospektivom grafika koja je bila održana u prostoru Jokanovića kuće.Ta izložba mi je ostala u jednoj lepoj uspomeni” izjavio je za Radio Lunu akademski umetnik Risto Antunović.

Risto Antunović – izjava

Stefanović Slavica je za Radio Lunu najavila manifestaciju „Muzeji za 10“ koja će trajati do 19. maja.“Za 18. maj, dakle za Evropsku noć muzeja, Narodni muzej Užice priprema jednu posebnu izložbu umetnice Katarine Dogandžić Mićunović pod nazivom, “Užice, 20. vek – jedan od mogućih pogleda“ pozivajući sve zainteresovane da posete niz događaja koji će se uz besplatan ulaz održati na više različitih lokaliteta.


Slavica Stefanović – izjava

 

Program manifestacije

1 Komentara

  1. read more 17/09/2019

    I just want to tell you that I am very new to blogging and seriously liked this blog. More than likely I’m planning to bookmark your blog . You certainly have wonderful article content. Kudos for sharing with us your website page.

    Одговори

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×