Učitava se

Kucajte za pretragu

Ministarstvo zaštine životne sredina podržava lokalne projekte

Čajetina Čajetina Zlatiborski okrug

Ministarstvo zaštine životne sredina podržava lokalne projekte

Podeli

Na otvaranju dvodnevnog seminara Zelene poslaničke grupe koja okuplja narodne poslanike Skupštine Srbije iz različitih stranaka govorio je i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan. Tokom savetovanja na Zlatiboru iz ministarstva su poručili da će biti novčanih sredstava za ekološke projekte, naročito na lokalnom nivou.

Zelena poslanička grupa je skup narodnih poslanika u srpskom parlamentu iz različitih partija koji su posvećeni temama zaštite životne sredine i održivog razvoja. Ove godine obeležavaju 10. godišnjicu od osnivanja, a ministar zaštite životne sredine u Vladi Srbije Goran Trivan naveo je da je ponosan što se ljudi iz različitih političkih opcija okupljaju oko zajedničkih ekoloških ciljeva. Ministar je na seminaru u hotelu Tornik skrenuo pažnju da zaštita životne sredine mora da ima značajno mesto u okolnostima pojačane izgradnje na Zlatiboru da se ne bi ponovile greške kao na Kopaoniku.

Rukovodstvo Čajetine planira da se ova lokalna samouprava zvanično proglasi za ekološku opštinu u 2021. godini sa izgradnjom postrojenja za otpadne vode, planom za izgradnju reciklažnih dvorišta i ostrva, uz lokalni plan za upravljanje otpadom i drugim aktivnostima. Ministarstvo podržava ovakve projekte opština, ali u slučaju Čajetine nije bilo tesne saradnje lokalne i državne vlasti.

Ministar Trivan izjavio je i da ne odustaje od rešavanja problema kao što su odlaganje opasnog otpada i mini hidrocentrale. Tema savetovanja biće i reciklaža i smanjena upotreba plastičnih kesa, kao i poglavlja pregovora sa EU koja se odnose na ekologiju.

Izvor i foto:Zlatiborpress

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×