Učitava se

Kucajte za pretragu

Ministarstvo građevinarstva izdalo lokacijske uslove za tunel Kadinjača

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Užice Zlatiborski okrug

Ministarstvo građevinarstva izdalo lokacijske uslove za tunel Kadinjača

Podeli

Ministarstvo Građevinarstva, saobraćaja i infrastructure je izdalo lokacijske uslove za projekat Tunel Kadinjača, rekao je za Drinainfo koordinator projekta Tunel Kadinjača Ivan Marković.

-Ovo je važan i jedan od poslednjih koraka u proceduri pre ugovaranja izgradnje tunela. Projekat narednih dana predajemo Državnoj revizionoj komisiji. Kada ovo stručno telo da saglasnost na projekat pokrećemo postupake ekspropijacije zemljišta na trasi i pregovore sa Vladom i Ministarstvom o realizaciji projekta kroz „Žuti Fidik“ paket. Nadamo se da ćemo pre nove godine dobiti potrebne državne saglasnosti i novac za eksproprijaciju, navodi Marković.

Ivan Marković naglašava da je neophodno da se sve političke strukture, kako iz Bajine Bašte tako i iz Užica, aktivno uključe u realizaciju projekta i dodaje da to za sada nije slučaj.

– Ono što nam treba sada je da se kompletna politička elita u Bajinoj Bašti i gradu Užicu uključi u lobiranje za izgradnju ovog najznačajnijeg infrastrukturnog projekta za naš region. Nažalost taj vid angažovanja ključnih političkih faktora za sada izostaje.  Značaj tunela Kadinjača je izuzetno veliki kako za opštinu Bajina Bašta i grad Užice tako i kao državni projekat i najbrža horizontalna veza Republike Srpske i centralne Srbije. Region Podrinja će izgradnjom tunela biti lako dostupan sa svih državnih puteva iz centralne Srbije a autoputevi u izgradnji, Miloš Veliki i Moravski koridor će dobiti brzu i bezbednu vezu, istakao je Marković.

Izvor i foto:Drinainfo

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×