Učitava se

Kucajte za pretragu

Ministarka uručila ključeve od automobila Domu zdravlja i vrtiću u Bajinoj Bašti

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Zlatiborski okrug

Ministarka uručila ključeve od automobila Domu zdravlja i vrtiću u Bajinoj Bašti

Podeli

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović je uručila ključeve od automobila direktorkama Doma zdravlja Evelina Haverfild i Predškolske ustanove Neven prilikom posete Bajinoj Bašti. Dejanović je zatim posetila Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju Ja imam san, a nakon toga i Osnovnu školu Sveti Sava.

Oko 12 milona dinara izdvojeno je kroz programe populacione politike i demografije u Bajinoj Bašti da se patronažnoj službi Doma zdravlja i predškolskoj ustanovi kupe automobili, a u Osnovnoj školi Sveti Sava kroz ove projekte u poptunosti su opremljene dve učionice za izviđenje celodnevne nastave.

U Dnevnom boravku za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju je urađena hidrantska, kupljen je Beringerov aparat, finansirana usluga ličnih pratilaca, radi se letnja učionica, a spremaju se i novi projekti za konkurisanje.

Ministarka je navela poražavajući podatak da se u Bajinoj Bašti rodi samo 9 beba na hiljadu stanovnika, da prosečan stanovnik Bajine Bašte ima 45 godina, a da u celoj populaciji ima samo 14 odsto dece do 15 godina, a čak preko 22 odsto onih preko 60 godina. Takva struktura, po njenim rečima, ukazuje da je svako dete dobrodošlo i investicije i zajednička aktivnost uz nepovratna sredstva kabineta na čijem je čelu, u opštini Bajina Bašta rezultirali su time da se opreme dve prostorije u školi namennjene dnevnom boravku za decu, a posebno je značajno usmerenje na rad dece koja imaju određene smetnje u razvoju.

Ministarka Đukić Dejanović je objasnila da ukoliko se ponovo žele dobiti sredstva kroz ove programe predviđene mere moraju biti različitog sadržaja. Pored dosadašnjih mera ona je navela i da drugi deo treba da bude edukativnog karaktera jer smo mi zemlja koja ima dosta neznanja oko planiranja porodice.

Izvor i foto:Drinainfo

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×