Učitava se

Kucajte za pretragu

Milovanović: Užice unapređuje zaštitu životne sredine

Užice Zlatiborski okrug

Milovanović: Užice unapređuje zaštitu životne sredine

Podeli

Grad Užice i kroz projekte koje finansira EU unapređuje zaštitu životne sredine u gradu, posebno iz oblasti upravljanja komunalnim otpadom i energetske efikasnosti.

U okviru projekta prekogranične saradnje Predgrađa recikliraju, kojim je obuhvaćeno 5 hiljada domaćinstava u Užicu i Tuzli, treba da se doprinese unapređenju efikasnosti javnih usluga u oblasti upravljanja komunalnim otpadom i uspostavljanju sistema primarne selekcije otpada u prigradskim naseljima ova dva grada. Vrednost projekta je oko 710 hiljada evra. Užicu pripada 420.000 evra, a finansira se sredstvima predpristupne pomoći Evropske unije kroz Program prekogranične saradnje Srbije-Bosna i Hercegovina. Nosilac projekta je Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko, rekao je Momir Milovanović direktor JKP Duboko.

Projekat Predgrađa recikliraju predviđa i povećanje tehničkih i kadrovskih kapaciteta komunalnih preduzeća za odvojeno sakupljanje otpada u Užicu i Tuzli. U Užicu će za 2.5 hiljada domaćinstava biti nabavljeno 5 hiljada kontejnera, kamion smećar, 20 kontejnera za staklo, presu za baliranje i 300 kompostera. 

– Svako prigradsko domaćinstvo početkom naredne godine dobiće po 2 kontejnera za selekciju otpada,kapaciteta 240 litara za suvi i 120 litara za mokri otpad, naveo je Milovanović.

Projekti energetske efikasnosti individualnih domaćinstava, za koje se svake godine u budžetu grada izdvajaju sve veća sredstva, imaju za cilj smanjenje aerozagađenosti, zaključio je Milovanović.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×