Učitava se

Kucajte za pretragu

Mihajlovićeva: Nema više odlazaka na šalter RGZ po list nepokrenosti

Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Mihajlovićeva: Nema više odlazaka na šalter RGZ po list nepokrenosti

Podeli

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o uslovima izdavanja izvoda iz lista nepokretnosti i lista voda iz Geodetsko-katastarskog informacionog sistema, od strane javnih beležnika i geodetskih organizacija.

“Usvajanjem ove uredbe rešen je veliki problem zbog kojeg su građani morali da lično odlaze na šalter Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) kako bi dobili list nepokrenosti. Sada je to rešeno i kompletan posao prenosa nepokretnosti će se završavati kod notara. Naš cilj je da sve usluge katastra budu maksimalno efikasne za građane, da nemamo gužve na šalterima, a to je značajno i za ukupan poslovni ambijent i rejting Srbije na Duing biznis listi”, rekla je potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.

Tekst ove uredbe usaglašen je ove sedmice na sastanku potpredsednice Vlade sa direktorom Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), Borkom Draškovićem, i rukovodstvom Javnobeležničke komore, čime je rešen problem za građane koji su u prethodnom periodu morali lično da odlaze u RGZ da pribave list nepokretnosti, umesto da taj posao završe kod javnog beležnika.

Izvor: RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×