Učitava se

Kucajte za pretragu

Mihajlović: Umesto na dizel, pravićemo lokomotive na gas

Srbija i region Zlatiborski okrug

Mihajlović: Umesto na dizel, pravićemo lokomotive na gas

Podeli

Ruska kompanija RŽD razmatra predlog da u Srbiji napravi zajedničku kompaniju za lokomotive na gas, rekla je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, koja se sastala sa predstavnicima te kompanije.

Zorana Mihajlović i prvi zamenik generalnog direktora Ruskih železnica Sergej Pavlov razgovarali su u prisustvu ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka o tekućim i budućim infrastrukturnim projektima u železničkom saobraćaju, saopštilo je Ministarstvo.

Mihajlovićeva je istakla da RŽD izvodi radove na najtežem i najvećem projektu u ovom delu Evrope – izgradnji brze pruge od Beograda do Budimpešte i da će se krajem sledeće godine od Beograda do Novog Sada voziti 200 kilometara na čas.

Razgovaralo se, navela je ministarka, i o novim projektima, o kojima je bilo reči i između predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, pre svega o nastavku rekonstrukcije Barske pruge od Valjeva do Vrbnice i izgradnji jedinstvenog dispečerskog centra.

-Očekujemo da prilikom posete generalnog direktora RŽD u aprilu potpišemo sporazum o rekonstrukciji pruge, ali i položimo kapsulu i obeležimo početak radova na izgradnji ovog dispečerskog centra, rekla je Mihajlovićeva.

Navela je i da je ponosna na podršku Ruske Federacije i dodala da RŽD razmatra predlog da u Srbiji napravi zajedničku kompaniju za lokomotive na gas, što bi bilo od velikog značaja za srpsku privredu.

Izvor i foto:RTS

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×