Učitava se

Kucajte za pretragu

Meteorološke stanice postavljene u Mokroj Gori i na Tari pomoći će u borbi protiv poplava

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Zlatiborski okrug

Meteorološke stanice postavljene u Mokroj Gori i na Tari pomoći će u borbi protiv poplava

Podeli

Pod pokroviteljstvom Evropske unije i lokalnih zajednica u Užicu, Višegradu i Bajinoj Bašti sprovodi se projekat Uspostavljanje preventivne odbrane od poplava na bujičnim rekama.

Projekat podrazumeva izgradnju infrastrukture, nabavku opreme za civilnu zaštitu i edukaciju 33 pripadnika civilne zaštite za brze intervencije. Vrednost projekta je million dinara, a kada bude završen biće u potpunosti regulisana korita reka Rače kod Bajine Bašte, Kamišine u Mokroj Gori i Rzava u Višegradu.

„U Bajinoj Bašti radovi su završeni, u Višegradu su pri kraju, a u Mokroj Gori traju. Bitno je da su nabavljene dve meteorološke stanice, jedna je postavljena u Mokroj Gori, druga na Tari. Pomoću njih ćemo blagovremeno dobijati podatke za sliv Rzava i Rače i znaćemo kada bi trebalo angažovati jedinice, kako bi sprečili bujične poplave“, kazao je koordinator projekta za Užice Aleksandar Tasić.

Projektne aktivnosti koje su počele pre više od dve godine, završavaju se krajem septembra, kada će u Mokroj Gori biti organizovana simulativna pokazna vežba.

Izvor: TV5

Luna Radio/M.P.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×