Učitava se

Kucajte za pretragu

Likovni konkurs za srednjoškolce Moja evropska zajednica

Užice Zlatiborski okrug

Likovni konkurs za srednjoškolce Moja evropska zajednica

Podeli

 EU PRO je otvorio nagradni likovni konkurs za učenike srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština, a tema je Moja evropska zajednica.

Cilj konkursa je da podstakne mlade ljude da bolje sagledaju svoje lokalne zajednice i uvide probleme sa kojima se suočavaju njihovi sugrađani iz osetljivih grupa.

Konkurs se, već tradicionalno organizuje 13. put, a ovogodišnji pred srednjoškolce i srednjoškolke stavlja zadatak da u svojim zajednicama prepoznaju koje grupe stanovništva su na neki način zanemarene ili isključene iz društvenih tokova, odnosno kojima je potrebna pomoć,  a zatim i da predlože i kreativno prikažu ideje kako bi moglo da im se pomogne i tako doprinese da budu ravnopravni članovi društva.

Đaci mogu da prikažu i primere dobre prakse unapređenja socijalne uključenosti koji se već realizuju u njihovim zajednicama.

Najbolji radovi, prema oceni žirija, naći će se na stranicama kalendara EU PRO-a za sledeću godinu, dok će njihovi autori biti nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima.

Škole mogu da organizuju i interna školska takmičenja na kojima će izabrati radove za učešće na konkursu, a škola koja se bude pokazala kao najbolja u angažovanju i organizaciji dobiće kao nagradu laptop i projektor.

Konkurs, koji se organizuje uz podršku Evropske unije, je otvoren do 15. novembra, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani u decembru, dok se propozicije učešća na likovnom konkursu mogu naći na internet stranici EU PRO-a.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×