Učitava se

Kucajte za pretragu

Konkurs za podsticaje za uvođenje ekonomskih aktivnosti na selu

Čajetina Čajetina Zlatiborski okrug

Konkurs za podsticaje za uvođenje ekonomskih aktivnosti na selu

Podeli

Privredno društvo za razvoj poljoprivrede opštine Čajetina Zlatiborski eko agrar je raspisalo Konkurs za podsticaje za uređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima. Konkurs traje do kraja oktobra.

Pravo učešća na Konkursu za podsticaje za uređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepo

ljoprivrednim aktivnostima koji je raspisao Zlatiborski eko-agrar, imaju fizička lica, nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva koje se nalazi u aktivnom statusu, i fizička lica nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva koji imaju prebivalište i proizvodnju minimalno 3 godine na teritoriji opštine Čajetina .

Zlatiborski eko agrar će kroz podsticajne mere podržati aktivnosti  u iznosu od 40% od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost. Lica do 40 godina ili žene-nosioci poljoprivrednog gazdinstva ostvaruju dodatnih 5% podsticaja. Lica čije je seosko turističko domaćinstvo poslovalo rentabilno u prethodnoj godini ostvaruje pravo na dodatnih 10 % podsticaja.

Javni poziv je objavljen na oglasnoj tabli privrednog društva za razvoj poljoprivrede  Zlatiborski eko agrar d.o.o, na njihovoj zvaničnoj internet stranici www.ekoagrar.org i na sajtu opštine Čajetina www.cajetina.org.rs.

Izvor i foto:Zlatiborpress

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×