Učitava se

Kucajte za pretragu

Koncert Danice Krstić sutra na Zlatiboru

Čajetina Slobodno vreme Zlatiborski okrug

Koncert Danice Krstić sutra na Zlatiboru

Podeli

Koncert Danice Krstić, učesnice Evrovizije biće održan sutra na Kraljevom trgu na Zlatiboru. Početak koncerta je u 20 časova.

Danica Krstić, rođena je 25. novembra 1995. godine u Kragujevcu. Završila je muzičku školu Dr Miloje Milojević u Kragujevcu, kao i Prvu kragujevačku gimnaziju. Student je druge godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, smer etnomuzikologija. Pevanjem se bavi od svoje pete godine. Član je kultutno-umetničkog društva Abrašević.

Svoju pevačku karijeru započela je sa svojih 6 godina. Svoj prvi javni nastup imala je 2004. godine u dvorani Šumadija, sa poznatom izvođačicom tradicionalne muzike Biljom Krstić, predstavivši se izvedbom pesme „Puče puška”. Godine 2005. svojim glasom i pesmom „Jare moje” otvara dečiju svetsku olimpijadu Brno 2005, u Češkoj. Zatim, 2008. godine snima pesmu za jednu od najpopularnijih serija, Ranjeni orao, a 2009. pesmu za seriju Greh njene majke. Godine 2012, bila je pobednica serijala Šljivik, u kategoriji vokalni solista, predstavivši se pesmom „Kiša pada trava raste”, koji se emituje na Radio-televiziji Srbije, a 2015. se našla u finalu srpskog izbora za Evroviziju. Danica je učestvovala i na mnogobrojnim humanitarnim koncertima sa najpoznatijim imenima srpske scene, a nastupala je takođe i u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Holandiji, Poljskoj, Rumuniji i mnogim drugim zemljama.

Pevala je pesmu Nova deca“ zajedno sa bendom Sanja Ilić i Balkanika koja je predstavljala Srbiju na izboru za pesmu Evrovizije 2018. u Lisabonu. Pesma je ušla u finale Evrovizije.

Izvor i foto:Zlatiborpress

1 Komentara

  1. Trent 13/08/2019

    Vecerasnji koncert je bio prvi solisticki nastup Danice Krstic na Zlatiboru, ali verujemo nikako i poslednji, a program kulturnog leta nastavlja se vec sutra predstavom za decu „Zeka Lepotan“ od 18:00 casova.
    Где получить бесплатную юридическую консультацию – Зайцев и партнеры

    Одговори

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×