Učitava se

Kucajte za pretragu

Javni konkurs Moje selo, ulica, zgrada selektuje otpad u Užicu

Užice Zlatiborski okrug

Javni konkurs Moje selo, ulica, zgrada selektuje otpad u Užicu

Podeli

Grad Užice je raspisao Javni konkurs za finansiranje projekata uduženja i organizacija civilnog društva u oblasti zaštite i unapređenja životne sredine, pod nazivom Moje selo, ulica, zgrada selektuje otpad.

Gradska većnica za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Nada Jovičić kaže da je cilj projekta dobijanje inovativnih rešenja i ideja za primarnu selekciju, reciklažu otpada i povećanje ukupne količine selektovanog otpada u Užicu.

-Cilj konkursa je unapređenje zaštite životne sredine kroz smanjenje ukupne količine otpada koji se deponuje što znači produžetak veka deponije, podsticaj cirkularne ekonomije, selekcija i reciklaža otpada, kaže Jovičić. 

 

Rok za podnošenje projekata je 15. oktobar, a oni  se moraju realizovati do 25. novembra ove godine i predstavljaće uvodni deo za primarnu selekciju otpada, koja će biti u fokusu naredne godine.

Budžet za ovaj konkurs je 300 hiljada dinara, a grad Užice je u ovoj godini izdvojio 26 miliona dinara za projekte energetske efikasnosti i zaštite i unapređenja životne sredine., navela je Jovičić.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×