Učitava se

Kucajte za pretragu

Ilić: Sistem 48 je dobar za poslovanje Vodovoda

Užice Zlatiborski okrug

Ilić: Sistem 48 je dobar za poslovanje Vodovoda

Podeli

Većina pitanja koja dolazi na adresu Vodovoda Užicе je u nadležnosti ovod preduzeće. Od početka funkcionisanja Sistema 48 na adresu Vodovoda je stiglo 78 zahteva od kojih samo dva ili tri nisu bili u nadležnosti tog preduzeća.

O najčešćim greškama građana koje se dešavaju pri korišćenju Sistema 48 kada je u pitanju nadležnost Vodovoda i tome na šta se građani najviše žale razgovarali smo sa Milošem Ilićem referentom iz Vodovoda.

Koje su najčešće primedbe koje dolaze preko Sisetma 48?

Građani najviše prijavljuju kvarove, što je nama od koristi jer mi preko našeg sistema upravljanja tek kasnije možemo da vidimo da je došlo do kvara. Jedna od najvećih zamerki je i očitavanje vodomera i žalbi na veliku potrošnju koji su uglavnom posledica curenja vode nakon vodomera. Ono što još stvara nesporazume sa građanima jeste da se nama žale za asfaltiranje ulica posle intervencija, a to je u nadležnosti Užice razvoja odnoso Niskogradnje. Problem ovog grada je takođe i kanalizaciija koja je na pojedinim mestima spojena sa kišnom kanalizacijom pa se stvaraju zapušenja, ali mi jako brzo otklonime takve vrste kvarova.

Mi na sve zahteve odgovorimo isti dan, odnosno prosleđujemo nadležnoj službi.

Građani preko Sistema 48 šalju pitanja na vašu adresu, gde oni najviše greše?

Građani nisu upućeni da je zakonska obaveza da se vodomer očitava 4 puta godišnje, dok je u seoskim područjima to 2 puta godišnje kao i u to da je posle vodomera sve njihovoj nadležnosti. Takođe ne treba stavljati probleme njihove lične vodovodne mreže.

Da li je Sistem 48 dobar za vaše preduzeće i ako jeste zašto?

Sistem 48 je dobar za poslovanje našeg preduzeća jer preko njega građani odmah prijave eventualne kvarove na vodovodnoj ili kanalizacionoj mreži, a koje mi ne vidimo na našem sisemu daljinskog nadzora. Mi smo rešili apsolutno sve zahteve koji su nam stigli i imamo stvarno dobru saradnju sa ljudima iz sistema. Mi se trudimo da unapredimo naš rad tako što su i  drugi rukovodioci sektora povremeno uključeni u rešavanje problema na koje je ukazano preko Sistema 48.

MIloš Ilić

Medijski sadržaj je nastao kao deo projekta, Sistem po meri građana, koji je realizovao portal Luna Press, a koji sufinansira grad Užice.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×