Učitava se

Kucajte za pretragu

Grad Užice potpisao Memorandum o saradnji u projektu Reforma lokalnih finansija 2

Užice Zlatiborski okrug

Grad Užice potpisao Memorandum o saradnji u projektu Reforma lokalnih finansija 2

Podeli

Grad Užice jedan je od potpisnika Memoranduma o saradnji koji predviđa stručnu podršku lokalnim samoupravama u primeni principa dobre uprave u oblasti lokalnih javnih finansija, interne revizije i nadzor nad lokalnim javnim preduzećima.

Raspolaganje i upravljanje sredstvima iz lokalnih budžeta je segment rada lokalne administracije koji je važan deo reforme javne uprave i podrazumeva uvođenje niza procedura, procesa, kontrola i novu organizaciju posla kada je u pitanju raspolaganje parama iz budžeta lokalnih samouprava, rekao je Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, a stoji na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Dodao je i da uvođenje finansijske kontrole i upravljanja i boljeg nadzora nad lokalnim javnim preduzećima omogućava da  se unaprede uslovi života za građane u svojim sredinama.

Opširnije http://mduls.gov.rs/saopstenja/ruzic-podrska-reformi-javnih-finansija-vazna-za-lokalne-samouprave/?script=lat&fbclid=IwAR2nVR-tnIy8anTp_4YE2FscwpXt_EJPMAXjeJ9YCexiZ6gXVjKAwYr4jiA

Memorandum su potpisale 33 lokalne samouprave sa zamenicom direktora Švajcarske kancelarije za saradnju Sibil Hegler i direktorkom projekta „RELOF 2“ Anom Jolović.

Izvor i foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave/TANJUG

1 Komentara

  1. 3win8 download 16/05/2019

    Still it shows an increase that is growing. Which web-sites are trustworthy,
    and by way of tell when the site is trust suitable.
    Well, what in regards to students themselves? https://scr888.group/live-casino-games/2485-3win8

    Одговори

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×