Učitava se

Kucajte za pretragu

Dr Smiljanić:Užice raspolaže dovoljnim količinama krvi

Užice Zlatiborski okrug

Dr Smiljanić:Užice raspolaže dovoljnim količinama krvi

Podeli

Užice raspolaže dovoljnim količinama krvi, svi bolesnici su zbrinuti i tokom leta nije bilo otkazivanja operacija zbog nestašice krvi, izjavila je transfuziolog Radmila Smiljanić.

-Leto smo pokrili, a ova i sve buduće akcije su nam bitne zbog održavanja zaliha na potrebnom nivou dok ne krenu redovne jesenje akcije dobrovoljnog davalaštva. Za sada nemamo problema čak i pomažemo životno ugroženim pacijentima iz drugih gradova, rekla je Smiljanić.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je Užice dobilo odobrenje da ima jedan od sedam Zavoda za transfuziju u Srbiji.

-To znači da ćemo biti svoji na svome, da nećemo davati krv i čekati da nam neko pošalje i podići ćemo zdravstvenu uslugu na još viši nivo. Veoma sam srećna što je to uspelo i bitka je vredela. Prošle nedelje je održan sastanak u Beogradu gde su pohvalili užičku Službu transfuzije, kao jednu od najboljih u zemlji i zahvalili nam se na svemu što smo pružili, rekla je Radmila Smiljanić.

Radmila Smiljanić

-Želimo da pomognemo u obezbeđivanju rezervi krvi koje su uvek tokom leta najkritičnije. Davalaštvo je human čin i nadam se da ću sopstvenim primerom podstaći i druge da daju krv, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković koji je do sada 10 puta dao krv.

Tihomir Petković

-Do sada je urađeno 220 operacija na otvorenom srcu,a jedini smo grad u Srbiji, osim Beograda, Novog Sada i Niša, koji pruža mogućnost lečenja najtežih bolesnika sa oboljenjima srca. Sve to ne bi bilo moguće bez pomoći Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja, rekao je interventni kardiolog i potpredsednik GrO SNS Vuk Mijailović.

Vuk Mijailović

Pored gradonačelnika krv su dali i drugi funkcioneri stranke i grada. 

1 Komentara

  1. I just want to mention I am just all new to blogging and site-building and definitely savored this blog. Probably I’m going to bookmark your website . You actually have very good writings. Bless you for sharing with us your blog site.

    Одговори

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×