Učitava se

Kucajte za pretragu

Dogodine novih 100.000 vaučera

Zlatiborski okrug

Dogodine novih 100.000 vaučera

Podeli

Vlada Srbije ima u planu da i za sledeću godinu odvoji novac kako bi podelila najmanje 100.000 turističkih vaučera u vrednosti od 5 hiljada dinara za boravak u hotelima, odmaralištima i banjama širom Srbije, prenose Večernje novosti.

Prošle godine, već krajem aprila, bili su iskorišćeni svi vaučeri pa je država naknadno odobrila novac za još 20 hiljada. Prema rečima Miroslava Kneževića, državnog sekretara u Ministarstvu turizma, namera je da se i sledeće godine startuje sa 100 hiljada vaučera, a ukoliko bude velikog interesovanja biće izdvojena i dodatna sredstva.

-Najtraženiji su bili Sokobanja, Vrnjačka Banja, Sijarinska i Ribarska Banja, Zlatibor, Kopaonik, Divčibare, Palić i Srebrno jezero. Ljudi su vaučere koristili i za odmor na Zlataru, Tari i u banji Gornja Trepča, rekao je Knežević i dodao da je najveći deo vaučera otišao penzionerima, oko 55 odsto, zaposlenima čija primanja ne prelaze 60 hiljada dinara mesečno 33 odsto i nezaposlenim licima.

Od 2015. godine, kada je počela akcija, podeljeno je 372 hilljade vaučera, u vrednosti od 1,86 milijardi dinara. Vaučer u vrednosti od 5 hiljada dinara koristi se isključivo za plaćanje smeštaja, na destinaciji koja nije mesto prebivališta korisnika. Ugostiteljski objekat mora da bude legalizovan, što važi i za privatni smeštaj.

Izvor i foto:Novosti

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×