Učitava se

Kucajte za pretragu

Dodeljena auto-sedišta deci iz Čajetine

Čajetina Čajetina Zlatiborski okrug

Dodeljena auto-sedišta deci iz Čajetine

Podeli

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, podelio je 42 auto-sedišta za decu rođenu u drugoj polovini ove godine.

U ovoj godini je u Čajetini rođeno 133 bebe, a u okviru poboljšanja mera populacione politike iz opštinskog rukovodstva poručuju da se planira povećanje sume za roditeljski dodatak.

Značaj korišćenja auto-sedišta za najmlađe još jednom je ponovljen na dodeli sedišta bebama rođenim od 1. jula do 15. novembra ove godine. Iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja iz Novog Sada naglašeno je da su prilikom korišćenja auto-sedišta najbitnije tri stvari  a to su  da  auto sedište odgovara uzrastu deteta, da sedište bude čvrsto pričvršćeno pojasom automobila za sedište automobila i poslednja, gde roditelji najviše i greše, jeste da dete bude čvrsto vezano kaiševima auto sedišta.

Na doleli je primerima pokazano u kolikoj meri pravilno korišćenje auto sedišta povećava bezbednost dece u slučaju nesreća, a vožnja dece na bezbedan način je i propisana zakonom, što će kontrolisati i policija. Roditelji su dobili informacije, ne samo o upotrebi dobijenih sedišta koja su za uzrast od devet do 36 kg, već i o takozvanim jaje sedištima koja su namenjena do oko 15. meseca.

Opština Čajetina je u ovoj akciji učestvovala sa dopremanjem 22 sedišta, dok je 20 sedišta donacija Agencije za bezbednost saobraćaja.

Sledeća dodela sedišta sa edukacijom biće organizovana u februaru ili martu.

Izvor i foto:Cajetina.org

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×