Učitava se

Kucajte za pretragu

Dobijena poslednja dozvola za izgradnju gondole

Čajetina Čajetina Zlatiborski okrug

Dobijena poslednja dozvola za izgradnju gondole

Podeli

Opština Čajetina je dobila petu, poslednju građevnisku dozvolu od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastruktru za izgradnju Gold gondole na Zlatiboru.

Dozvola se odnosi na izvođenje radova na međustanici, pored Ribničkog jezera, koji uključuju izgradnju garaže za smeštaj kabina, prostor za pristup gondoli, pristupne rampe i natkriveni plato  – saopštila je Opština Čajetina, dodavši da je predračunska vrednost ovih radova procenjena na 250 miliona dinara.

Ukupna vrednost rdaova na izgradnji zlatiborske gondole iznosi 13 miliona evra, a kompletna sredstva obezbeđena iz budžeta opštine Čajetina, od čega je 10 miliona evra opredeljeno za kupovinu opreme, a preostala tri miliona za izvođenje radova.

Podsetimo, ovo je najduža panoramska gondola na svetu, dužine devet kilometara, povezaće centar Zlatibora sa ski-centrom Tornik, uz jednu međustanicu na Ribničkom jezeru i predstavlja projekat od nacionalnoh značaja koji će dodatno podstaći razvoj turizma, ali i privredni razvoj ne samo Čajetine i Zapadne Srbije već i celokupne Srbije.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×