Učitava se

Kucajte za pretragu

Deponija Duboko još ne funkcioniše u punom kapacitetu

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Užice Zlatiborski okrug

Deponija Duboko još ne funkcioniše u punom kapacitetu

Podeli


Činjenica je da ova deponija još nije u potpunoj funkciji“ rekao je Dragan Jeremić, Državni sekretar za zaštitu životne sredine. On je istakao da su najveći problemi klizište, cevovod, ali i podatak da se Duboko puni brže od očekivanog. Jeremić je najavio pomoć države u proširenju kapaciteta regionalne deponije. Pohvaljena je saradnja Dubokog sa cementarama u pretvaranju komunalnog otpada u gorivo koje se kasnije koristi u proizvodnji cementa.

Podsećamo, regija Duboko pored Užica zahvata i Grad Čačak, Opštine Ivanjicu, Požegu, Bajinu Baštu, Lučane, Arilje, Čajetinu i Kosjerić.

Dragan Jeremić – AUDIO


Priboj, Prijepolje, Nova Varoš i Sjenica traže zajedničko rešenje za odlaganje smeća

Prijepolje već 20. godina nema rešenje za divlju deponiju Stanjevine na samoj obali Lima kako navodi RTS. Svakog meseca nizvodno nastaju i nove divlje deponije koje stvaraju veliki problem životnoj sredini. Na Stanjevine se, svakoga dana, sruči oko 40 tona otpada.
Nadležni kažu da čak i kad bi hteli da premeste taj otpad, bilo bi potrebno najmanje godinu dana za odvoženje smeća.

Vladinom Odlukom o zajedničkom obezbeđivanju i sprovođenju upravljanja otpadom, donetom 7. juna prošle godine, otpad iz Prijepolja i tri susedne opštine trebalo bi da bude odvožen u regionalnu deponiju Duboko


Transfer stanica Banjica još nema ni projektnu dokumentaciju

Još 2007. uz pomoć Evropske unije, Vlade Švajcarske i državne kase počela su ulaganja u transfer stanicu Banjica, koja bi primala i selektovala otpad Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Sjenice. Kako saznajemo još se čeka projektna dokumentacija a do sada je potrošeno 1.200.000 evra.

Izvor: RTS, Radio Luna

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×