Učitava se

Kucajte za pretragu

Decenijama uspešno leče bebe

Užice Zlatiborski okrug

Decenijama uspešno leče bebe

Podeli

Odeljenje neonatologije Opšte bolnice, obeležilo 40 godina postojanja.

Užički neonatolozi su proslavili četiri decenije postojanja koktelom i naučni skupom. Prisutni su mogli da se prisete i upoznaju sa istorijom odeljenja i njegovim osnivačem doktorom Dragomirom Vuksanovićem.

-Odeljenje danas ima sedam lekara i 23 medicinske sestre, rekla je dr Nataša Đurković načelnica odeljenja neonatologije Opšte bolnice u Užicu.

 

Nadamo se da zadovoljavamo sve kriterijume i da ćemo u budućnosti raditi bolje i više, dodala je predijatar i neonatolog Nataša Đurković.

-Doktor Drago, kako sam ga je uvek zvao, bio je u svemu originalan, u struci, u privatnom životu, u razgovoru, rekao je Prim. Dr Miloš Božović direktor Zdravstvenog centra Užice, o doktoru Vuksanovicu i dodao da je obaveza svih da nastave njegov rad.

 

 

-Predesetih godina naša zemlja je bila po bolestima odojčadi na veoma niskom mestu, samo je Albanija bila ispod nas, e to je primarijus Vuksanović sa ekipom svojih kolega uspeo da svede na prosečan nivo, sredinom osamdesetih godina, to je nešto što je značilo mnogo, rekla je pedijatar neonatolog  Slavka Gligorović.

Na naučnom skupu govorili su prim.dr sci.med Tatjana Nikolić, doc. Dr Jelena Martić, dr Milena Vasiljević, prof. dr Slobodan Spasojević i  dr Nataša Đurković.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×