Učitava se

Kucajte za pretragu

Dan otvorenih vrata sa Poreskom upravom

Zlatiborski okrug

Dan otvorenih vrata sa Poreskom upravom

Podeli

Predstavljene izmene poreskih propisa u delu Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Zakona o porezu na dohodak građana, Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i Zakona o porezima na imovinu.

Privrednicima su se obratile i  Nevena Rakić, rukovodilac Centra za privredni sistem Privredne komore Srbije i Ana Lapčević, direktor PKS-RPK Užice koje su pozvale učesnike  skupa da svoje predloge za izmenu pojedinih poreskih propisa kao i sugestije koje će doprineti unapređenju poslovnog ambijenta dostave Privrednoj komori Srbije.

U okviru diskusije privrednici i predstavnici knjigovodstvenih agencija bili su u prilici da sa predstavnicima Poreske Uprave razgovaraju o problemima sa kojima se susreću u redovnom poslovanju i da dobiju odgovore na postavljena pitanja iz delokruga rada Poreske uprave. Najviše pitanja bilo je iz oblasti ugostiteljstva i turizma a posebna pažnja bila je posvećena novom načinu isplate nadoknade prevoza za zaposlene.

Predstavnici Poreske uprave su na određena pitanja odgovorili odmah, a jedan broj pitanja biće naknadno analiziran i odgovori će stići preko Privredne komore.

U cilju edukacije poreskih obveznika saradnja Privredne komore Srbije i Poreske uprave će se nastaviti i u narednom periodu.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×