Učitava se

Kucajte za pretragu

Čigota Flash 2 – Zbrinjavanje pacijenata u abulantno polikliničkoj službi (AUDIO)

Čajetina Čigota fleš Zlatiborski okrug

Čigota Flash 2 – Zbrinjavanje pacijenata u abulantno polikliničkoj službi (AUDIO)

Podeli

U Specijalnoj bolnici Čigota na Zlatiboru u okviru ambulantno polikliničke službe funkcionišu 4 ambulante, 3 kabineta i radioimunološka i biohemijsko hematološka laboratorija.

O uslugama koje pružaju za Čigota Flash govori Ljubiša Milekić, glavni tehničar Specijalne bolnice „Čigota”

Čigota Flash – emisija broj 2 

  • U ambulanti interne medicine radi specijalista interne medicine,  subspecijalista endokrinologije i kardiolog, koji su lekari Čigotine bolnice, njihov pregled pacijenti mogu dobiti na osnovu uputa izabranog lekara a mogu i na lični zahtev uz plaćanje usluge.

U okviru ove ambulante rade i endokrinolozi, kardiolozi, endokrini hirurzi, neurohirurzi, vaskularni hirurzi koji su profesori na Medicinskom fakultetu iz Beograda, njihov pregled pacijenti mogu ostvariti samo lično plaćanjanjem.

  • U ambulanti nuklearne medicine rade se dijagnostičke procedure i to scintigrafije, testovi fiksacije štitaste žlezde i lečenje terapijskim dozama radioaktivnim jodom I  usluge se ostvaruju uz uput izabranog lekara. U ovoj ambulanti se mogu uraditi scintigrafije skeleta bubrega i jetre, pljuvačnih žlezda, para štitastih žlezda, pluća a u narednom periodu radiće se i perfuzionom scintigrafiom srca, naglasio je Milekić
  • U ambulanti fizikalne medicine rade se usluge kompletne fizikalne rehabilitacije u pedijatrijskoj  ambulanti u kojoj radi I dečiji endokrinolog a pregled se obavlja na osnovu uputa izabranog lekara.
  • U kabineta za kardiopulmonalnu dijagnosiku radi se ultrazvuk srca, test opterećenja , holter, ekg i holter pritiska, navodi Milekić
  • U kabinetu za osteometriju rade se i usluge merenje koštane gustine, navedene usluge se mogu ostvariti jedino uz plaćanje pacijenata a zakazivanje se može obaviti pozivom telefon 597 276. U kabinetu za osteometriju radi se merenje koštane gustine I to se može ostvariti jedino uz plaćanje pacijenata a zakazivanje se može obaviti pozivom telefon 597 276.

U radioimunološkoj laboratoriji radi se analiza i dijagnostika oboljenja štitaste žlezde, a biohemijsko hematološka laboratorija pruža usluge kompletne dijagnostke uključujući i vitamin D. Usluge Nemačke procedure mogu se zakazati na telefon 597 259

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×