Učitava se

Kucajte za pretragu

Česi, Tajvanci, Belorusi biće gosti Užičana

Čajetina Čajetina Užice Zlatiborski okrug

Česi, Tajvanci, Belorusi biće gosti Užičana

Podeli

Međunarodni dečiji festival folklora  Licidersko srce, 11. po redu, održaće se od 15. do 19. avgusta u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu. Učestvovaće oko hiljadu dece iz deset zemalja i dvadeset folklornih ansambala. Gosti će biti folklorni ansambli iz Nemačke, Češke, Moldavije, Gruzije, Indije, Ukrajine, Belorusije, Tajvana, Republike Srpske i Srbije.

-Grad Užice je kao i prethodnih godina jedan od pokrovitelja Liciderskog srca. Ovo će  biti lepa prilika da mladi iz različitih zemalja šire svoju kulturnu baštinu, da upoznaju tuđu, da steknu nova prijateljstva i da šire poruku ove manifestacije, a to je ljubav, rekao je Ivan Stanisavljević zamenik gradonačelnika Užica.

Ivan Stanisavljević

-Ovo je  jedan od najvećih festivala ovog tipa u ovom delu Evrope. Do sada u Užicu gostovalo oko 8,5 hiljada dece iz 40 zemalja sveta. Pozivam vas da  i pozvala Užičane da prisustvujete svečanom otvaranju i defileu koji će biti 15. avgusta, od Muzeja do Trga, rekla je Ivana Cvetković, predstavnica organizacionog odbora.

Ivana Cvetković

-U organizaciju je uključeno oko 200 volontera, i osim svog kulturnog, edukativnog i turističkog karaktera, Licidersko srce ima svoj humani segment. Ove godine, sredstva od prodatih liciderskih srca i suvenira, donirati Opštoj bolnici Užice, odeljenju neonatologije, rekao je član tima Pavle Paunović.

Pavle Paunović

Osim folklora, manifestacija je obogaćena pratećim sadržajima, a to su kulturne igraonice, zumba žurke, stručni seminar Deca čuvari tradicije, izložba narodne nošnje u Jokanovića kući, grnčarske radionice u Zlakusi i izleti.

Pokrovitelji su grad Užice, opštine Čajetina i Višegrad, Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu i turistička organizacija Zlatibor koja je i suorganizator festivala. Manifestaciju je od ove godine podržalo i Ministarstvo spoljnih poslova.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×