Učitava se

Kucajte za pretragu

Čajetina neće učestvovati u ranom javnom uvidu

Čajetina Pogled sa Tornika Zlatiborski okrug

Čajetina neće učestvovati u ranom javnom uvidu

Podeli

Najavljuju pokretanje postupka pred Ustavnim sudom Srbije za ocenu ustavnosti i zakonitosti Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode Zlatibor

 foto izvor: Opština Čajetina

Odbornici Skupštine opštine Čajetina su na 24. sednici doneli odluku da ta lokalna samouprava ne učestvuje u postupku ranog javnog uvida povodom izrade Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode Zlatibor i u daljoj proceduri u izradi i donošenju tog planskog akta od strane nadležnog ministarstva.

Odluka je doneta zbog nedovršenih pokrenutih procedura za ocenu ustavnosti i zakonitosti Uredbe o proglašenju Parka prirode Zlatibor i Odluke o izradi Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode Zlatibor.

–         Kako se Ustavni sud Republike Srbije nije izjasnio o iniciranim postupcima za ocenu ustavnosti i zakonitosti podnetim od strane nadležnih organa opštine Čajetina, Skupština opštine Čajetina smatra da se svi dalji postupci u izradi ovog plana ne mogu sprovoditi do prethodnog izjašnjavanja Ustavnog suda po podnetim predlozima, saopšteno je iz Opštine Čajetina.

http://www.cajetina.org.rs/vest/odrzana-24-sednica-skupstine-opstine-cajetina-0

Iz Skupštine opštine Čajetina najavljuju da će pokrenuti postupak pred Ustavnim sudom Srbije za ocenu ustavnosti i zakonitosti Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode Zlatibor. Smatraju da se tim planskim aktom krše odredbe Zakona o planiranju i izgradnji. Dodaju da taj planski akt nije u skladu sa interesima stanovništva opštine Čajetina zbog čega ono, kako navode, nije u mogućnosti da se pravovremeno pripremi za sve eventualne situacije koje iz takvog planskog akta mogu proisteći.

Iz Opštine Čajetina navode da se, na osnovu dokumentacije koja je dostavljena nadležnim službama Opštinske uprave Čajetina, zaključuje da teritorija obuhvaćena Prostornim planom područja posebne namene Parka prirode Zlatibor obuhvata znatno šire područje od područja definisanog Uredbom o proglašenju Parka prirode Zlatibor.

Podsetimo, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je najavilo da će rani javni uvid povodom izrade Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode Zlatibor biti u periodu od 4. do 18. juna, na zvaničnim internet stranicama nadležnog ministarstva i lokalnih samouprava u obuhvatu planskog dokumenta, odnosno u zgradama skupština u Užicu, Novoj Varoši, Priboju i Čajetini.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×