Učitava se

Kucajte za pretragu

Banjski kompleks Zlatar još uvek čeka novog vlasnika

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Banjski kompleks Zlatar još uvek čeka novog vlasnika

Podeli

Imovina bivšeg Rehabilitacionog centra Zlatar nije dobila novog vlasnika ni u drugom pokušaju, pa bi Republička direkcija za imovinu i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje uskoro trebali da raspišu novi oglas za prodaju banjskog kompleksa na deset hektara.

Banjski kompleks Zlatar ponuđen je krajem decembra po ceni od 3.125.454 evra, koja je za 20 posto niža od procenjene vrednosti. Prodajnu dokumentaciju otkupila je samo jedna kompanija ali ni ona nije u predviđenom roku uplatila depozit, niti dostavila ponudu. Prvi oglas za prodaju objavljen je u oktobru i tada je početna cena iznosila 3.906.818 evra.

Banjski kompleks za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja Zlatar podignut je na 1.235 metara nadmorske visine, na najlepšem delu planine. Ukupna površina objekta zdravstvene namene koji se prodaje iznosi 12. 298 kvadtarnih metara, a u ponuđenom paketu je i osam parcela, pojedinačne površine od 175 do čak 17 hiljada kvadratnih metara.

Nekadašnji RH centar Zlatar, sa 330 ležaja, bio je uzdanica razvoja turizma na Zlataru. U vreme svog najvećeg sjaja ova ustanova je godišnje ostvarivala preko 70. hiljada noćenja, a za četiri decenije ovde je lečeno više od 100.000 pacijenata. Na Centar Zlatar katanac je stavljen pre više od jedne decenije zbog ogromnih dugovanja koja su premašila iznos od 140 miliona dinara. Nakon toga bilo je više inicijativa da se on oživi, ali bez uspeha, pa je objekat poprilično propao pod teretom nebrige i vremena.

Izvor i foto:Varoske.net

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×