Učitava se

Kucajte za pretragu

Akademija zapadna Srbija ostaje u Užicu

Srbija i region Zlatiborski okrug

Akademija zapadna Srbija ostaje u Užicu

Podeli

Akademija Zapadna Srbija ostaje u Užicu. Čačanski studenti juče od Ministarstva prosvete dobili ne za zahtev da sedište akademije bude u Čačku.

Zavrzlama sa studentima počela je kada su studenti čačanske Visoke škole odbili da ih spajaju sa FTN u tom gradu. Oni su optužili državu da gasi jedinu visoku školu u Čačku i krenuli u borbu da se škola, umesto fakultetu, pripoji Akadamiji zapadna Srbija, ali da se ujedno Akademija iz Užica prebaci u Čačak. Na sastanku sa Ministarstvom prosvete nauke I tehnološkog razvoja dobili su odgovor.

Akademija ostaje u Užicu, potvrdio je za radio Lunu Ilija Ječmenica predsednik Studentskog parlamenta visoke škole u Čačku.

Čačanski studenti najavljuju sastanak na kome će odlučivati o tome hoće li prihvatiti odluku Vlade ili će nastaviti sa pokušajima da ostvare svoje ciljeve. U medjuvremenu stižu
reakcije iz Užica . Predsednik Unije studenata Užice Radovan Novaković osudjuje zahtev kolega iz Čačka da se akademija uopšte I premešta iz Užica.

Najstarija škola u Čački  sledeće godine slavi jubilej, 6 decenija od osnivanja, a studenti iz tog grada misle da ne samo godine postojanja, već I bolji geografski položaj čačka, putna
infrastruktura I privredno okruženje, legitiman su argument za novonastale nesuglasice između dva komšijska grada.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×