Učitava se

Kucajte za pretragu

Aerodrom ,,Ponikve“ u vlasništvu Republike Srbije

Užice Zlatiborski okrug

Aerodrom ,,Ponikve“ u vlasništvu Republike Srbije

Podeli

Konačan završetak aerodroma Ponikve očekuje se 2021. godine. Planirano je da će na taj aerodrom moći da sleću i poleću avioni sa znatno većim brojem putnika jer će Vlada Republike Srbije prema obećanjima ministarke Zorane Mihajlović uložiti od 10 do 20 miliona evra. 

-Iskustvo aeredroma u Nišu, aeredroma ,,Morava“ u Ladjevcu je pokazalo da je vlasničtvo Republike bolje od vlasništva grada. Samim tim grad Užice je pre nekoliko dana potpisao ugovor o prenosu osnivačkih prava na aerodromu ,,Ponikve“ sa grada Užica na Republiku Srbiju sa potpredsednicom vlade Zoranom Mihailović. Ugovorom o prenosu vlasništva aerodroma ,,Ponikve“ sa grada na Republiku Srbiju preneto je 546 hektara zemljišta,19 objekata i pista. Aerodrom će voditi JP Aeredromi Srbije, koji će preuzeti 4 zaposlena radnika iz JP Aerodrom Ponikve. To je dobar potez grada, složili su se rukovodioci i opozicija. Užice nije u mogućnosti da uloži novac u aeredrom, ali će Vlada Republike Srbije u narednih nekoliko godina uložiti 10 do 20 miliona evra u konačan završetak aerodroma. Novac će biti uložen za rekonstruisanje nedostajućih 870 metara poletno-sletne staze, završiće se poslovi vezani za ogradu,  signalizaciju koja je neophodna, takodje će se uložiti u rekonstrukciju vodovoda aeredroma ,,Ponikve“, istakao je Petković.

Predsednik Gro SNS Užice je napomenuo da su užički naprednjaci spremni za predstojeće izbore i da očekuju dobre rezultate kao i na predhodnim izborima.

Tihomir Petković

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Next Up

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×